الرئيسيةالرئيسية  البوابة*البوابة*  اليوميةاليومية  مكتبة الصورمكتبة الصور  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

شاطر | 
 

 حلويات رائعة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
قلبي
عضو نشيط
عضو نشيط
avatar


مزاجك اليوم :
الدولة :

انثى
عدد المساهمات : 79

مُساهمةموضوع: حلويات رائعة    الأربعاء يونيو 22, 2011 7:28 pm



أتمنى ى ى تعجججبكم






المقادير


3اكواب دقيق
3 ملاعق حليب بودرة
ملعقة ونص خميرة
نص ملعقة بيكنج بودر
ذرة ملح
ملعقة او م ونص سكر
زيت زيتون او زبدة الى تحبيه
وماء او حليب للعجن

الطريقة

اولا ناخد الخميرة وتذاب فى نصف كوب ماء دافي مع السكر وتترك حتي تختمر وترتفع

خلط المقادير الجافه
نضيف الدقيق والملح والبكينج بودروحليب البودرة
ونخلطهم مع بعض

نضيف الزبدة / زيت ونفركها مع الدقيق
وهذه خطوة مهمه

لما الخميرة تترفع نضيفها علي الخليط السابق
ونخلط العجين يعنى كل ما كان العجن اكثر
بتكون اخف وتترك تختمر
ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة .

ملاحظة
اذا كانت العجين محتاجه ماء نضيف لها قليل
او نضيف حليب ونعجن به

وبالنسبة للدهن بيض مع حليب العلب
واللون نستخدم ملون اى لون

الطريقه بالصور






تترك تختمر من نصف ساعه الي ساعه

ونبدء التشكيل


الــمــراوح







والحشوة
هنا كانت عبارة عن
لحم مفروم معصج مع بصل وبهارات
بالطريقة العادية وضفت ليه زيتون
وبقدونس وجبنه تشدر وبطاطس مسلوقه
نعملهم كور ونحشى بيهم المراوح
وتقدرى تستخدمى اى حشوة تحبيها

الشكل النهائي




العصافير




وهذه باللون الاخضر
تقدرى تستخدمى صبغة عادية لاي لون تضيفيها لماء العجن وحسب ما تحبي اللون غامق تضيفى لون اكثر
فاتح تضيفى قليل ونلفها مثل العقدة
والعيون نستخدم كبش قرنفل او فلفل اسود حبوب






الشكل بعد النضج






السمكة


الحشوة
عبارة عن تونه
مع شطه وزيتون
وجبنه فيلادلفيا نخلطهم
مع بعض ونحشى بيها















الوردة




الشكل النهائي







ورد الجورى


وفى العادة نحشيها جبنه كيرى
او مثلثات مع شوية زعتر
هالمرة زيتون للتوضيح


شكل الوردة
يمين الصورة





الكرواسون


نفس العجينه بعد اضافة بيضة للمقادير

نفس العجينه وحشيتها جبنه وتحمرت منى زيادة








خبزة الوردة

نفس العجينه مع اضافة ا بيضه





مقادير العجينة

3اكواب دقيق
3 ملاعق حليب بودرة
ملعقة ونص خميرة
نص ملعقة بيكنق بودر
شوية ملح وملعقة او م ونص سكر
ملعقتين زبدة
بيضة وحده
وماء و حليب للعجن


الطريقة
اولا ناخد الخميرة وندوفها فى نص كوب مية دافيه مع والسكر ونخليها لعند ترتفع وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح والبكينق بودروحليب البودرة ونخلطهم مع بعض وبعدين نجيب الزبدة ونفركها كويس مع الدقيق وهذه خطوة مهمه ونضيف البيضة وبعدين لما الخميرة تترفع نضيفها عليها ونعجنها بالحليب كويس يعنى كل ما كان العجن اكثر بتكون اخف والذ ونشيبها تختمر ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة وبس.

الطريقة وبالصور
نقسم العجينة بعد ما تختمر الى كور متساوية تم نفرد كل وحدة ونحطها على جنب وندهنها بالزبدة وهكدا الى ان نصل الى خمس طبقات فوق بعض نضعهم فى الصينية ونقسمها من النص كما فى الصورة ونفتحها بحيت تصل
الى اطراف الصينية تم نكرر الخطوات من جديد ونفتحها ونضع فى النص كورة من العجينه بعدين نتركها تختمر نص ساعه ندهنا بالبيض والحليب ونرشها بالسمسم وحبة البركة وطلعت حلوة جدا وهشة.
[b]ملاحظة: تنفع نحشيها جبن او جبن وزيتون او زعتر وزيت بين الطبقات مع الزبدة الى يعجبككم








هنا بعد من تخمرت ودهنها بالبيض والحليب









هذا شكلها فى الفرن



وهذا شكلها بعد ما نضجت



بيتزا الاطراف المحشية
بالنقانق



بيتزا عادية وباى حشوة تحبى
لكن نحشى اطرافها نقانق مقطعة صغير




الان نجى للصلصة البيتزا والصور تشرح الطريقة بالتفصيل


طريقة الصلصة:
نجيب طماطم ناضج ونعمل بيه اربع فتحات خفيفة سطحية شوفوا الصورة وبعدين نضعه فى ماء مغلى لمده 7-5 والغرض هنا لازاله القشرة بس بعدين نزيل القشرة ونفرمها يدوى بالسكين تم نضع زيت زيتون ملعقتين تقريبا ونضع بصله وحده مكعبات و3 ثوم مدقوق ونشوحهم على النار حتى تدبل ونضيف الطماطم المفروم والزعتر او اوريغانو وريحان مجفف الفريش احلى وملح ومعجون طماطم ونحركهم ونسيبهم على النار هادية لمده 20 دقيقة حتى يتسبكوا ونطحنهم بالخلاط شوفوا الصور وهذا اسمى بمنتدى تانى







الشكل النهائي بعد التسويه في الفرن


بيتزا الوردة
بالدجاج جديدة

بعد ما تخمر العجينه نفردها
ونستخدم صحن القهوة
لتحديد الشكل المطلوب


شوفوا الصور



وهنا الحشو المستخدم





الجبنه قليلة الدسم
تم نوزع الخضروات المقطعة مكعبات
طماطم بصل فلفل حلو اخضر واحمر
ونرش عليهم شوية زعتر
ونوزعهم على البتزا
تم فوقها الدجاج المسلوق المشوى



وهنا نزينها بالفطر وفلفل احمر حلو مشوى









ونرش عليها شوية اوريغانو
وفلفل اسود اختيارى
وهذا شكلها قبل ما تدخل الفرن










وبعد الخبز وقطعتها



صورة مقربه
[/b]


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نور
عضو نشيط
عضو نشيط
avatar


مزاجك اليوم :
الدولة :

انثى
عدد المساهمات : 34

مُساهمةموضوع: رد: حلويات رائعة    الأحد يوليو 03, 2011 11:49 am

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نور
عضو نشيط
عضو نشيط
avatar


مزاجك اليوم :
الدولة :

انثى
عدد المساهمات : 34

مُساهمةموضوع: رد: حلويات رائعة    الأحد يوليو 03, 2011 11:51 am

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
جرح الحبيب
عضو نشيط
عضو نشيط


عدد المساهمات : 27
العمر : 25

مُساهمةموضوع: رد: حلويات رائعة    الثلاثاء يوليو 05, 2011 12:32 pm

شكرااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
حلويات رائعة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: مطبـــــــخ هـــــــــــــــاجر-
انتقل الى: